субота, 16 лютого 2008 15:33

Отримано перше замовлення на клонування собаки

Отримано перше замовлення на клонування собаки

Власниця пітбуль-тер"єра на прізвисько Бугер, будучи не в змозі винести біль від його втрати, попрохала вчених повернути її улюбленця, хай у вигляді клонованої копії.

Вчені взялися допомогти мешканці Каліфорнії за винагороду в 150 тисяч доларів. Клонування буде проведено на основі зразків тканини вуха пса, отриманих до його смерті.

Власниця пітбуля, Бернан Маккінні, віддала на зберігання зразок тканини вуха свого собаки за 1,5 роки до його смерті. Вона сказала, що особливо прив"язалася до собаки після того, як той врятував їй життя. Бугер сміливо відбив атаку іншого пса, який намагався вкусити його господиню.

Роботу збирається виконати команда фахівців з Сеулського державного університету. Саме там було проведено перші експерименти з клонування собаки в 2005 році.

Південнокорейська компанія RNL Bio, що спеціалізується на біотехнології, повідомила, що це перший випадок, коли операція клонування буде проведена для споживчих цілей і за гроші.

"В західних країнах достатньо багато людей, які б хотіли клонувати своїх домашніх улюбленців, і при цьому готові заплатити за це великі гроші", - заявив виконавчий директор компанії Ра Чон Чханг в інтерв"ю газеті Korea Times.

Фірма чекає, що в найближчі кілька років замовлення на клонування домашніх тварин стануть звичайною справою. Крім того, є плани зі створення собак, які з самого народження будуть навчені шукати наркотики і боєприпаси.

"Вартість клонування собак може зменшитися до 50 тисяч доларів, якщо це стане цілою індустрією", - вважає директор з маркетингу фірми RNL Bio Чхо Сон Рул.

Команда фахівців з південнокорейського університету працює під керівництвом професора Лі Бен Чун, який раніше співпрацював із відомим ученим Хван Ву Соком, котрий займався дослідженнями стволових клітин, та дискредитував себе на цьому терені.

Результати його досліджень із клонування стволових клітин людини, що вважалися справжнім проривом у науковому знанні, як виявилося, були сфальсифіковані. І зараз вчений перебуває під слідством за звинуваченням в розтраті коштів і наданні недостовірних результатів дослідження.

Погана слава його наукового керівника не перешкодила Лі Бен Чуну продовжити займатися біогенетикою. Під його керівництвом в 2005 році вчені вперше добилися успіху в клонуванні собаки. Ним став афганський хорт на ім"я Снуппі, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Отримано перше замовлення на клонування собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі