четвер, 30 квітня 2020 19:40

Засудили двох росіян, які вчинили замах на українського розвідника

Засудили двох росіян, які вчинили замах на українського розвідника
Росіян, які вчинили замах на українського розвідника, засудили до в'язнів. Фото: Reuters

У Голосіївському райсуді Києва двох росіян визнали винними у замаху на вчинення теракту - підриву автомобіля українського розвідника.

Зловмисників засудили до 7 і 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генпрокурора Голосіївський райсуд м. Києва визнав винним двох громадян Російської Федерації у замаху на вчинення терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 КК України). Їм призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі", - сказано у повідомленні.

У суді доведено, що 4 квітня 2019 року засуджені, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора, здійснили спробу закласти під припаркований автомобіль службовця української розвідки вибуховий пристрій, проте вибухівка здетонувала в момент встановлення. Як зазначається, один з виконавців злочину раніше проходив службу в особистій охороні голови Республіки Інгушетія, що входить до складу РФ, а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські спецслужби затримали диверсантів ЛДНР

За інформацією прокуратури, вчиненню замаху на теракт передувала ретельна та тривала підготовка, яка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизької Республіки, слідкування за можливими місцями перебування та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення саморобного вибухового пристрою, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів.

Автомобіль Chevrolet Evanda, який підірвали зловмисники на вул. Вільямсав в Києві, належить офіцеру українських спецслужб. Він бере активну участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі. Диверсант зробив спробу встановити міну під машину, проте вибух саморобної міни стався передчасно. Український офіцер не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Засудили двох росіян, які вчинили замах на українського розвідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі