понеділок, 17 вересня 2007 10:47

Особистий лікар Івана Павла II спростував чутки про його евтаназію

Папі Римскому Івану Павлу II до найостаннішого моменту його життя надавалася необхідна медична допомога, заявив особистий лікар понтифікат професор Ренато Буццонетті в інтерв"ю італійській газеті La Repubblica, що вийшла минулої неділі, повідомляє РИА "Новости". "Папі надавалася медична допомога до найостаннішого моменту його життя. Це правда, що він говорив медикам: "Дозвольте мені піти до Бога". Але ця фраза була найвищою формою останньої молитви людини, яка дуже страждала й відчувала сильне бажання наблизитися до Небесного Батька", - відзначив лікар.

За словами Буццонетті, ця фраза Іоанна Павла II, яка після його смерті породила чутки про евтаназію, не була закликом відключити хворого від апаратів, що підтримують життя.

"Хто думає так, той помиляється", - підкреслив лікар.

Як повідомив Буццонетті, з 30 березня понтифік не міг харчуватися самостійно, тому було ухвалено рішення про штучне годування, і ці процедури не уривалися до природної смерті Папи.

Іван Павло II помер 2 квітня 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Особистий лікар Івана Павла II спростував чутки про його евтаназію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі