вівторок, 29 квітня 2008 14:49

Основна версія катастрофи Мі-8 - людський фактор

Основною версією катастрофи українського гелікоптера Мі-8, який розбився напередодні в Чорному морі, фахівці називають людський фактор.

Про це повідомив у Сімферополі після наради із силовиками, керівництвом Криму й компанії "Чорноморнафтогаз" міністр транспорту та зв"язку України, голова урядової комісії зі з`ясування причин катастрофи Мі-8 Йосип Вінський.

"Всі ми схиляємося до того, що все-таки це людський фактор. Була помилка", - зазначив міністр.

При цьому Й.Вінський зауважив, що підготовка екіпажу вертольота не викликає сумнівів. Також міністр спростував інформацію ЗМІ про те, що машиною керував льотчик-стажер. "Це неправда... Принаймні за тією інформацією, яку ми сьогодні маємо, за кермом сидів командир екіпажу. Дійсно, молодий командир, він був командиром три місяці, але в нього достатній досвід польотів на цьому типі вертольота, десь 1300 годин нальоту. Сказати, що це недосвідчена людина, важко, хоча як командир, він новий. Поруч із ним сидів заступник командира авіазагону, який його інспектував. Він (заступник командира авіазагону) – пілот першого класу", - повідомив міністр, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Основна версія катастрофи Мі-8 - людський фактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі