вівторок, 23 вересня 2008 17:14

Ортодоксальні ізраїльські газети відмовляються друкувати фото Ципі Лівні

Ультраортодоксальні газети Ізраїлю відмовляються розміщувати на своїх сторінках фотографії Ципі Лівні, яка в минулий четвер була обрана на посаду глави правлячої партії "Кадіма" і може стати новим прем"єр-міністром країни.

Видавці газет мотивують своє рішення причинами "релігійної скромності".

Крім того, стара ультраортодоксальна газета "Хамодіа" заявляє про небажання використовувати в своїх матеріалах ім"я пані Лівні - "Ципі", похідне від "Ципора", що означає "пташка".

За словами старшого редактора видання, звертатися до жінки на ім"я (а тим більше - на псевдонім) неприйнятно.

Членами ультраортодоксальних релігійних общин, або харедім, є близько 600 тис. осіб з 7-мільйонного населення Ізраїлю, проте деякі з них займають важливі посади в кабінеті міністрів країни і є вагомою політичною силою.

Харедім прагнуть буквально слідувати Торі та дотримуються суворих обмежень в одязі, їжі, матеріалах для читання та освіті, а жінок сприймають більшою мірою як хранительок домівки та приписують їм скромність у всіх справах, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Ортодоксальні ізраїльські газети відмовляються друкувати фото Ципі Лівні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі