неділя, 01 червня 2008 14:36

Організатори гей-парада в Москві перенесли акцію

Організатори забороненого властями гей-парада в Москві вирішили провести свою акцію не у будівлі мерії на Тверській, де спочатку планували, а біля пам"ятника Чайковському на Великій Никітській, поряд з консерваторією. Про це повідомив представник секс-меншин і організатор параду Микола Алексєєв, передає радіостанції "Эхо Москви". З повідомлення незрозуміло, чи пройшла вже акція, чи тільки планується.

Тим часом, на площі быля мерії зібралася велика кількість журналістів і роззяв, а також декілька десятків супротивників і можливих учасників акції. Площа обгороджена металевими рамками і оточена міліцією і Омоном, декілька чоловік затримано. Як уточнює "Інтерфакс", міліціонери чергують біля входів на станції метро "Пушкінська" і "Мисливський ряд", а також на ділянці вулиці Тверській між цими станціями і прилеглих вулицях, додає РІА Новини. У правоохоронних органах повідомили про затримання 15 націоналістів, які планували закинути яйцями учасників акції.

Незабаром після того, як запланована на першу годину дня акція повинна була початися, активісти гей-руху вивісили з вікна будинки недалеко від мерії плакат із закликом забезпечити права гомосексуалістів і критикою мера Москви Юрія Лужкова. Через деякий час плакат був зірваний.

Раніше влади Москви відхилили заявки на проведення гей-парада, який намічався на різні дати в травні, пославшись на неможливість забезпечити безпеку учасників ходу.

Зараз ви читаєте новину «Організатори гей-парада в Москві перенесли акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі