вівторок, 29 травня 2007 12:26

Організатора заворушень в Естонії засудили до року в"язниці

Віруський суд повіту Естонії визнав двох чоловік винними в організації масових безладів у місті Йихві на північному сході країни, які відбулися в кінці квітня, повідомляє Postimees.

36-річного Артура засудили до року в"язниці умовно з випробувальним терміном 18 місяців. Відносно 26-річного Олексія (прізвища засуджених не повідомляються) суд обмежився штрафом у розмірі п"ять тисяч крон (близько 430 доларів), з яких він повинен заплатити тільки 800 крон (близько 70 доларів) з урахуванням 28 днів перебування у попередньому ув"язненні.

За даними слідства, 28 квітня Артур, будучи п"яним, виступав на центральній площі Йихві. При цьому він, як повідомляється, закликав молодь, що зібралася там, заблокувати рух в місті і не підкорятися властям.

Безлади в Талліні почалися в ніч на 27 квітня, приводом для них послужило перенесення радянської могили і пам"ятника Воїнові-визволителеві з центру столиці, яким 26 квітня зайнялися естонські власті. Протягом наступних днів хвилювання перекинулися на інші міста Естонії, зокрема, розташовані на північному сході країни Йихві і Кохтла-Ярве.

Збиток від дій вандалів і хуліганів, як повідомлялося раніше, склав близько 30 мільйонів крон (близько двох з половиною мільйонів доларів). У зв"язку з безладами були порушені 63 кримінальні справи, за якими проходять близько 300 підозрюваних, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Організатора заворушень в Естонії засудили до року в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі