четвер, 21 травня 2009 18:06

Опублікували рейтинг кращих університетів України

Опублікували рейтинг кращих університетів України

Сьогодні, 21 травня, презентовані результати рейтингу українських ВНЗ Компас-2009, ініційованого компанією СКМ за підтримки Фонду Ріната Ахметова Розвиток України, в партнерстві з журналом Кореспондент і щоденною газетою Сьогодні.

Рейтинг оцінює практичну цінність знань і навичок, які дають українські ВНЗ своїм студентам. При складанні рейтингу враховувалася думка працедавців, випускників вишів і експертів.

Учасниками рейтингу Компас-2009 стали 234 українських ВНЗ 3-4 рівні акредитації, що готують бакалаврів, фахівців і магістрів по п"яти напрямах, найбільш затребуваних реальним сектором економіки: бізнес/економічні спеціальності, юриспруденція, інженерно/технічні спеціальності, інформаційні технології (IT), архітектура/будівництво.

Результатом дослідження став загальнонаціональний рейтинг, а також п"ять галузевих і чотири регіональні рейтинги. Лідерами національного рейтингу стали університети Києва, Донецька, Львова і Харкова.

В результаті, перше місце в національному рейтингу поділили між собою Національний технічний університет України Київський політехнічний інститут і Київський національний університет імені Шевченка.

Друий рядок в рейтингу зайняв Національний університет Києво-Могилянська Академія.

Третє місце завоював Донецький національний технічний університет і Київський національний економічний університет ім. Гетьмана.

На четвертій позиції розташувався Національний університет Львівська політехніка.

На п"яте місце автори дослідження поставили Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут і Київський національний університет будівництва і архітектури.

За матеріалами Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Опублікували рейтинг кращих університетів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі