субота, 09 лютого 2008 12:10

Опубліковано рейтинг найбезглуздіших досліджень на тему сексу

Не дивлячись на те, що секс - це питання, яке цікавить практично всіх, провести дійсно хороше дослідження на цю тему досить складно. Причин багато: це і відсутність фінансування подібних досліджень, несхвалення їх суспільством, відношення до сексу як до теми, про яку не говорять вголос і інші.

А тому досліджень на тему сексу не так вже і багато, а більшість з тих, які вже проведені, примушують задуматися про те, навіщо потрібно було це вивчати і хто фінансує ці безглузді ідеї. У 2007 році був складений рейтинг найдурніших і непотрібних досліджень на тему сексу, проведених за минулий рік.

Шосте і останнє місце зайняло опитування, присвячене оральному сексу. Його результати показали, що дівчата-підлітки найчастіше жалкують про те, що погодилися на оральні пестощі, оскільки відчувають себе винними і використаними. Також дослідження показало, що дівчата переживають про скоєне у два рази частіше за хлопців.

На п"ятому місці дослідження Університету Анкони і Ангульї, яке довело, що порушення сексуальної функції є гормональною проблемою. Іншими словами, порушення гормонального фону позначаються на якості сексу. Якщо враховувати те, що гормони мають найпряміше відношення до всіх сексуальних функцій організму, то навряд чи хтось ставив під сумнів, що гормональний фон впливає на погіршення якості сексу.

Четверте місце зайняли вчені з університету Флориди і їх дослідження, що довело, що чоловіки і жінки не так вже і розходяться в питаннях сексу і стосунків. Далеко не всі чоловіки схильні до полігамії, а жінки думають про секс не менше чоловіків і теж хочуть частіше їм займатися.

Трійку "призерів" відкриває дослідження, метою якого було довести, що всі сни пов"язані з сексуальною діяльністю людини. Учені намагалися з"ясувати природу і зміст снів людей, а також їх зв"язок із сексом. Але, як виявилось, люди не так вже часто бачать сни про секс: всього 8% всіх наших снів, пов"язано з любовними ласками. І на питання про те, що саме бачать люди в еротичному сні, учені отримали більш ніж очікувані відповіді: поцілунки, мастурбація і безпосередньо сам секс.

"Срібло" отримав психолог Джон Готтман, який витратив 30 (!) років на те, щоб з"ясувати і підтвердити, що в стан найбільшого збудження жінку приводять оральні ласки. При всій пошані до виконаної ним роботи, не можна не відзначити, що практично будь-яка жінка підтвердить цей факт, не вдаючись до послуг психологів і сексологів.

Перше місце зайняв Техаський університет, що проводив дослідження, яке повинне було відкрити нам велику таємницю, - чому ж люди займаються сексом. Відповідь, треба сказати, була досить простою - тому що їм так хочеться. Підсумовуючи всі результати, учені з"ясували, що найпоширенішими причинами для занять сексом є бажання фізичного задоволення, привабливість партнера, а також усвідомлення того, що секс - це добре і приємно. І все б нічого, але дослідники витратили 5 років і гроші з власних резервів, щоб підтвердити те, що їм і так скаже будь-яка людина, повідомляє likar.info

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано рейтинг найбезглуздіших досліджень на тему сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі