пʼятниця, 12 жовтня 2007 17:08

Опублікований рейтинг найвпливовіших людей мистецтва

Рейтинг ста найвпливовіших людей в світі сучасного мистецтва в 2007 році обнародуваний журналом ArtReview. Паперовий номер з матеріалом "Power Top 100" поступить в продаж 17 жовтня.

Як і в 2006 році, рейтинг очолює французький мільярдер, власник будинку Christie"s Франсуа Піно. На другому місці знову опинився нью-йоркський галерист Ларрі Гагосян, на третьому - директор лондонської галереї Tate Modern сер Ніколас Серота, на четвертому - директор Нью-йоркського музею сучасного мистецтва (MOMA) Гленн Лоурі, на п"ятому - колекціонер і фінансист Елі Брід.

Художник Демієн Херст, що не покидав новинні стрічки цього року завдяки арт-об"екту у вигляді інкрустованого діамантами черепа, опинився на шостому місці, піднявшись з одинадцятого. У першій двадцятці ArtReview можна побачити імена ще двох творців (на відміну від галеристів і колекціонерів) - художника Джефа Кунса (13-а позиція) і скульптора Річарда Серра (19 місце).

Марк Рапполт, головний редактор ArtReview сказав, що особливістю новітнього рейтингу стала поява в ньому індійських і китайських художників і колекціонерів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Опублікований рейтинг найвпливовіших людей мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі