неділя, 25 жовтня 2020 14:06

Опріснення морської води уб'є Крим

Опріснення морської води уб'є Крим
Обміліле озеро Бугаз вражає виглядом.Фото: ru.krymr.com

У Криму важка ситуація з прісною водою. Це вже навіть визнає "кримська влада". Проблему намагається вирішити бурінням свердловин. Але це призводить до засолення ґрунтів. Відповідно, до втрати врожаїв.

Тепер окупаційна влада пропонує опріснення морської води, як це роблять в Ізраїлі. Це може створити ще більшу екологічну проблему для півострова. Адже Ізраїль має доступ до відкритого джерела, який сполучається зі Світовим океаном, — це Середземне море. Крим такого не має.

Про це розповідає кримська екологиня Маргарита Литвиненко.

"Так було у Херсонесі, коли князь Володимир взяв його в облогу. Змусив здатися, перекривши воду. І точно так само зараз не вистачає води у Криму. Тут збільшується кількість кар'єрів, свердловин, які забирають воду з водоносних горизонтів. Йде засолення ґрунту, перекриваються річки і змінюється флора в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Криму цікавить 11% українців - результати опитування

Чорне море має дуже великий сірководневий шар, який починається на глибині від ста до двохсот метрів. Кількість води там не така велика, як здається. Й ось ця ідея опріснення води може мати ще одні великі негативні екологічні наслідки для Криму.

Уряд Росії планує виділити понад 8 мільярдів рублів (близько 102 млн доларів) на будівництво в окупованому Криму промислових установок з перетворення морської води на прісну.

Так планують вирішити проблему її нестачі, повідомили в уряді РФ.

Зараз ви читаєте новину «Опріснення морської води уб'є Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі