понеділок, 07 квітня 2008 15:39

Опозиція Зімбабве вимагає обнародувати результати виборів президента

Лідери опозиції Зімбабве звернулися до Верховного суду з вимогою змусити Центрвиборчком обнародувати підсумки президентських виборів, що відбулися 29 березня разом з парламентськими. Результати виборів до парламенту вже додали розголосу, проте на перерахунку голосів президентських виборів наполягає діючий глава держави Роберт Мугабе.

У свою чергу, лідер опозиційного "Руху за демократичні зміни" (ДДП) Морган Тсвангіраї у відповідь на вимогу названого на Заході диктатором президента Мугабе заявив, що такий крок є незаконним і неправомірним.

Адвокат опозиційного лідера стверджує, що всі голоси на президентських виборах ЦВК підрахував ще 30 березня. Представники опозиції виграли парламентські вибори і, ймовірно, перемогли на президентських, передає ВВС.

Правляча партія ЗАНУ-ПФ Роберта Мугабе вважає, що підрахунок голосів на обох виборах здійснювався неправильно, а опозиціонери підкуповували деяких членів Центрвиборчкому. На цій підставі вони наполягають на перерахунку голосів.

Раніше люди з близького оточення Роберта Мугабе розповідали, що він вже погодився визнати свою поразку як на парламентських, так і на президентських виборах, проте дана інформація не підтвердилася, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Зімбабве вимагає обнародувати результати виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі