пʼятниця, 20 червня 2008 15:57

Опозиція Зімбабве готова відмовитися від президентських виборів

В зімбабвійському опозиційному Русі за демократичні зміни (MDC) обговорюють можливість відмови від участі в другому турі президентських виборів 27 червня. Про це повідомляє ВВС News з посиланням на джерело в організації.

Лідер MDC Морган Тсвангіраї може відмовитися від президентських перегонів у зв"язку з тим, що діюча влада все частіше застосовує насильство до його прихильників. Можливо, остаточне рішення буде найближчим часом ухвалено на зустрічі керівництва руху в столиці Зімбабве Хараре.

Нагадаємо, що в четвер в Зімбабве були знайдені понівечені трупи 12 активістів опозиції. ВВС News уточнює, що, за даними MDC, всього владою були убиті як мінімум 70 прихильників руху. Близько 25 тисяч тих, що симпатизують опозиції зімбабвійців позбулися своїх будинків.

Перший тур президентських виборів в Зімбабве пройшов в кінці березня. За версією опозиції, більшість голосів набрав Тсвангіраї, за версією влади – симпатії виборців розподілилися приблизно порівну. Вирішено було провести другий тур виборів. Втім Роберт Мугабе, який очолює країну 20 років заявив, що не віддасть владу у разі перемоги Тсвангіраї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Зімбабве готова відмовитися від президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі