четвер, 05 квітня 2007 10:33

Опозиція вимагає відставки президента Киргизії

Перед будівлею парламенту Киргизії в Бішкеку збираються учасники політичного голодування, що вимагають відставки президента республіки Курманбека Бакієва. Вони вже встановили на площі декілька юрт. Усього в акції, оголошеній прихильниками Об"єднаного фронту опозиції, мають намір узяти участь більше ста осіб.

За словами одного з організаторів голодування – члена партії "Ар-Намис" Бекназара Урумова, аналогічні акції протесту пройдуть і в інших регіонах країни. Тим часом до місця голодування в Бішкеку прямує "жіноча дивізія Киргизстану", що прибула до столиці "для захисту президента" близько тижня тому.

Колона з тридцяти осіб, що представляють "Партію жінок" і партію "Жани мєзгіл" (Новий час) слідує до будівлі парламенту в супроводі автомашини ДАІ. Жінки викрикують гасла "Ми за стабільність" і "Бакієв – наш президент".

9 квітня опозиційний рух "За реформи" почне акції протесту з вимогою відставки президента й ухвалення нової конституції. На 11 квітня аналогічні заходи запланував Об"єднаний фронт опозиції, очолюваний колишнім прем"єром республіки Феліксом Куловим, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає відставки президента Киргизії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі