неділя, 02 березня 2008 10:27

Операція проти повстанців у Венесуелі може обернутися війною

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що операція колумбійської армії проти повстанців на території Венесуели може призвести до війни.

Заява Чавеса прозвучала, після того, як колумбійські війська провели напередодні операцію проти повстанської організації Революційні озброєні сили Колумбії (РОСК) на території Еквадору, в ході якої був ліквідований один з вищих її командирів Рауль Рейєс.

Міністр оборони Колумбії Хуан Мануель Сантос в суботу на прес-конференції повідомив, що Рейес був убитий під час бою в південній провінції Путумайо, яка граничить з Еквадором, але, ймовірно, колумбійські війська все ж таки переходили кордон під час свого рейду.

"Не думайте виконати це тут (у Венесуелі), це буде дуже серйозно, це стане приводом для війни", - сказав Уго Чавес.

Венесуельський лідер дотримується лівих поглядів і не вважає повстанців РОСК терористами. Він вів з ними переговори з метою звільнити утримуваних угрупуванням заручників. Недавно повстанці передали Чавесу чотири з 40 утримуваних ними політичних полонених. Раніше, 10 січня, повстанці за посередництва венесуельського лідера звільнили двох заручниць.

Революційні озброєні сили Колумбії були створені в 1964 році, і в даний час налічують близько 18 тисяч чоловік. У 2001 році держдепартамент США вніс РОСК до списку терористичних організацій, повідомило в неділю агентство Ассошиейтед Прес

Зараз ви читаєте новину «Операція проти повстанців у Венесуелі може обернутися війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі