Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 15:18

ОПЕК відмовилася збільшити видобуток нафти

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) ухвалила рішення залишити квоту на видобуток на попередньому рівні, повідомляє Reuters. Міністри держав-членів організації також заявили, що ціни на нафту підвищуються через чинники, на які вони впливати не можуть.

На збільшенні об"ємів видобутку наполягали США, стверджуючи, що зростання на 300-500 тисяч барелів в день стримає ціни. З іншого боку, представники Венесуели і ряду інших країн-експортерів заявляли, що видобуток слід було б знизити.

Представники ОПЕК відзначили, що не бачать сенсу в збільшенні видобутку, оскільки, на їхню думку, ціни ростуть не від нехватки сирої нафти, і, отже, зростання об"ємів ніяк не позначиться на ринку. Востаннє організація збільшувала ліміти у вересні 2007 року, але цей захід не допоміг зупинити зростання цін.

В понеділок 3 березня на Нью-Йоркській товарній біржі один барель нафти торгувався за 103,92 долара, що є абсолютним рекордом. Деякі фахівці вважають, що нафта побила і рекорд, вимірюваний в постійних цінах з поправкою на інфляцію, який був встановлений в 1980 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ОПЕК відмовилася збільшити видобуток нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути