середа, 20 жовтня 2021 13:43

Опалювальний сезон: уряд відреагував на оголошення надзвичайного стану в містах

Опалювальний сезон: уряд відреагував на оголошення надзвичайного стану в містах
Запровадження НС дозволило Нафтогазу швидко укласти угоди на поставку газу з бюджетними установами. Фото: pixabay.com

Після оголошення в низці регіонів надзвичайного стану Нафтогаз уклав угоди про постачання газу до всіх бюджетних установ.

Вони будуть з опаленням, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 жовтня.

"Минулого тижня кілька регіонів і міст оголошували надзвичайний стан через постачання газу. Такі рішення були суто технічними й дали змогу швидше виконати меморандум, який уряд підписав у вересні з Нафтогазом і місцевою владою", - сказав він.

Школи, лікарні й дитсадки отримають газ за ціною 13,60 грн/м³.

"Україна готова до опалювального сезону й узимку буде з теплом", - запевнив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на газ знизилися

Регіони України один за одним оголосили надзвичайний стан через неможливість постачання газу в бюджетні установи. Зокрема Одещина, Дніпровщина, Хмельниччина, Івано-Франківщина, Львівщина й Закарпаття. Постачальники відмовлялися надавати енергоносій населенню за цінами собівартості. Через холод у школах в одній області школярів відправили на канікули. Лікарні, школи, військові частини та інші установи вимушені були закуповувати газ за ринковими цінами - 35-45 грн/м³.

Зараз ви читаєте новину «Опалювальний сезон: уряд відреагував на оголошення надзвичайного стану в містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі