середа, 05 березня 2008 14:22

ООН звинуватила знаменитостей в пропаганді вживання кокаїну

Вживання кокаїну знаменитостями підштовхує до цього молодих людей, йдеться в щорічній доповіді Міжнародного комітету з контролю за наркотиками. У звіті комітету, що діє під егідою ООН, вперше підкреслюється вплив спортсменів, акторів і музикантів на своїх шанувальників. Не дивлячись на жорсткі покарання за вживання наркотиків, кокаїн як і раніше асоціюється з "зірковістю" і "гламуром", відзначає британська газета The Telegraph.

Доповідь комітету також звинувачує поліцію і суди в поблажливому відношенні до знаменитостей, що вживають наркотики, які караються менш суворо, ніж пересічні громадяни, або ж не караються взагалі.

Не дивлячись на те, що конкретні імена не називаються, в документі, ймовірно, маються на увазі такі відомі особи як Піт Доерті, Емі Уайнхаус та Кейт Мосс.

Британія є одним з головних споживачів кокаїну, разом з Іспанією та Італією. З 2000 року вживання цього наркотика, ціна на який істотно знизилася, серед британців у віці 16-24 років виросло більш ніж удвічі. Дослідження показують, що кокаїн швидко витісняє "екстазі" серед відвідувачів клубів, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «ООН звинуватила знаменитостей в пропаганді вживання кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі