середа, 06 серпня 2008 08:44

ООН: Збиток від повені на Заході України оцінюється у $870 млн

В західних районах України в результаті повені постраждали жителі Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької і Вінницької областей. 25 тис. з них були змушені покинути свої рідні місця. В цілому вода затопила близько 523 українських населених пунктів і понад 24 тис. гектарів оброблених земель. Під водою залишаються ще 9 тис. житлових будинків.

В Україні зруйновано 360 автомобільних і 560 пішохідних мостів. Проливні дощі і урагани в Центральній і Східній Європі, які ропочалися 22 липня, призвели до різкого збільшення рівня води в річках Дністер і Прут і руйнівної повені в Україні, Молдові, Румунії, Словаччині та Угорщині. В результаті стихійних лих 42 людини загинули. 34 з них - жителі західних областей України.

За даними Організації, у зв"язку з повінню Управління ООН по координації гуманітарних питань закликає країн-членів Організації надати польові кухні, намети, генератори та інші матеріали і устаткування, необхідні для евакуації людей і проведення відновлювальних робіт, повідомляє Центр Новин ООН.

Нагадаємо, що 1 серпня Україна передала в ООН перелік конкретних потреб і обсягів допомоги для ліквідації наслідків стихії. Раніше Міністерство закордонних справ звернулося до міжнародних організацій і урядів іноземних держав з проханням про надання гуманітарної і технічної допомоги у зв"язку з ліквідацією наслідків стихійного лиха на заході України.

4 серпня прохання України про допомогу з приводу ліквідації наслідків повені в західних регіонах передане всім країнам-членам НАТО, а також країнам-партнерам.

5 серпня Європейська комісія направила до України експертів для координації робіт з надання допомоги постраждалим від повені.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ, Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «ООН: Збиток від повені на Заході України оцінюється у $870 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі