Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 12:53

ООН засудила дії повстанців в ДР Конго

Рада безпеки ООН на екстреному засіданні в середу засудила дії конголезьких повстанців, які оточили адміністративний центр провінції Північне Ківу місто Гома.

15 членів РБ одноголосно прийняли заяву, в якій закликали прихильників генерала Лорана Нкунди припинити насильство в Демократичній Республіці Конго. Раніше із закликом знайти мирне вирішення конфлікту виступив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Радбез також висловив тривогу з приводу повідомлень про перестрілку на кордоні ДР Конго та Руанди.

Нагадаємо, в середу повстанці оточили Гома, з якого раніше втекли урядові війська, і оголосили про припинення вогню, щоб заспокоїти цивільне населення. Нкунда пообіцяв, що його загони не перешкоджатимуть миротворчим силам ООН.

Протистояння урядових сил і загонів Нкунди, яке продовжується вже більше десяти років, загострилося в кінці минулого тижня. В середу вдень повстанці перейшли в наступ. Побоюючись громадянської війни, за останні дні більше 45 тисяч людей покинули табори для біженців, організовані ООН на півночі ДР Конго, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН засудила дії повстанців в ДР Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути