субота, 29 грудня 2007 13:07

ООН виділить Непалу гроші для скасування монархії

ООН у п"ятницю оголосила, що Непал стане першою неафриканською країною, яка отримає гроші із спеціального фонду організації, створеного для підтримки миру в різних державах і подолання внутрідержавних криз.

Тимчасовий парламент Непалу в п"ятницю проголосував за відміну багатовікової монархії і перехід до федеральної республіки, призначивши вибори керівництва країни на квітень 2008 року.

У зв"язку з цим генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розпорядився направити до Непалу засоби з миротворчого фонду організації (U.N. Peacebuilding Fund) для "пріоритетних потреб мирного процесу". Про розміри виділеної суми не повідомляється.

Минулого року в гімалайській державі закінчилася десятирічна війна між урядом і бунтівниками-маоїстами. Жертвами військових дій стали більше 13 тисяч чоловік з обох боків.

Миротворчий фонд ООН був створений рік тому для короткострокової фінансової допомоги країнам, що вийшли із стану війни, з метою запобігання відновленню військових дій. Африканським країнам Бурунді і Сьерра-Ліоне за рік існування фонду було виділено 43 мільйони доларів. Серед інших бенефіціантів фонду - Кот-д"Івуар, Центральноафриканська республіка і Ліберія, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ООН виділить Непалу гроші для скасування монархії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі