вівторок, 11 березня 2008 09:47

ООН стурбована примусовою висилкою з України 11 жителів Шрі-Ланки

Представництво Організації Об"єднаних Націй в Україні стурбоване примусовою висилкою українською владою 11 жителів Шрі-Ланки.

Про це сказано в повідомленні представництва.

Зазначається, що в грудні 2007 року 11 жителів Шрі-Ланки звернулися в Києві до партнерської організації Агентства ООН у справах біженців і одержали консультації щодо процедури одержання статусу біженця в Україні і їх права звернутися із заявою в урядову міграційну службу.

При цьому всі вони одержали листи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, що підтверджують той факт, що вони звернулися по допомогу в ООН.

6 з них змогли подати заяви із проханням надати їм статус біженців у компетентні органи України.

Однак всі вони були вислані з України в Шрі-Ланку - 5 з них 4 березня, ще 6 - 5 березня.

Система агентств ООН в Україні стурбована порушенням прав здобувачів притулку на справедливу й ефективну процедуру для визначення їхнього статусу.

ООН підкреслює важливість "принципу невисилки", за яким жодного біженця або здобувача притулку, чия справа не розглянута належним чином, не можна насильно повернути в країну його походження.

Примусова висилка, вказується в повідомленні, - це порушення Конвенції ООН про статус біженців, яку підписала й Україна; крім того, примусова висилка заборонена й українським законодавством.

Як повідомляло агентство, наприкінці січня ООН вказувала на активну участь України в діяльності Ради ООН з прав людини в забезпеченні основних свобод і прав людини й втіленні принципів верховенства права в життя, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «ООН стурбована примусовою висилкою з України 11 жителів Шрі-Ланки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі