пʼятниця, 06 червня 2008 10:55

ООН схвалив декларацію про боротьбу зі зростанням цін на продукти харчування

Учасники продовольчого саміту ООН у Римі після трьох днів напружених дискусій схвалили декларацію про боротьбу зі зростанням світових цін на продукти харчування. Делегати з 180 країн у сумісній заяві пообіцяли добитися скорочення торгових бар"єрів і підвищення сільськогосподарського виробництва в цілях боротьби з продовольчою кризою. У декларації, зокрема, міститься заклик до надання допомоги аграрному сектору країн "третього світу", що гостро потребує добрив і насіння напередодні посівної, що наближається, повідомляє Associated Press.

Низку латиноамериканських країн виразили заперечення проти декларації. Так, делегація Куби залишилася незадоволена тим, що підсумковий документ обійшов мовчанням багаторічне економічне ембарго острова з боку Сполучених Штатів, а Аргентині не сподобалися пункти декларації, що стосуються усунення торгових бар"єрів.

Різке зростання світових цін на продукти харчування з початком нинішнього року викликало дефіцит продовольства в багатьох країнах, що розвивалися, і спричинило за собою хвилю демонстрацій і антиурядових протестів, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «ООН схвалив декларацію про боротьбу зі зростанням цін на продукти харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі