субота, 02 лютого 2008 15:45

ООН шокувало вбивство біженця з Конго в Києві

Представництво ООН в Україні, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і Міжнародна організація з міграції стурбовані вбивством громадянина Конго 27 січня в Києві.

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на сайті представництва ООН в Україні.

"Агентство ООН у справах біженців шоковано вбивством шукача притулку з Демократичної Республіки Конго, яке відбулося минулого тижня в Києві, столиці України", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, 19-річний громадянин Конго приїхав до України в червні 2007 року в пошуках міжнародного захисту згідно з Конвенцією про статус біженців 1951 року, яку підписала Україна, і законом "Про біженців".

Представництво ООН в Україні, управління Верховного комісара ООН у справах біженців і Міжнародна організація з міграції (МОМ) звернулися до української влади із проханням провести ретельне розслідування вбивства, включаючи можливість нападу на расовому ґрунті, і проінформувати про результати розслідування.

У червні 2007 року представництво ООН в Україні виражало заклопотаність у зв"язку зі зростанням нападів на біженців в Україні.

В 2007 році було зареєстровано 17 таких інцидентів.

Як повідомлялося раніше, 18-річний громадянин Конго вбитий 27 січня в Шевченківському районі Києва.

Іноземець офіційно ніде не працював і не навчався, а існував на грошову допомогу для біженців, яка виділяється ООН, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «ООН шокувало вбивство біженця з Конго в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі