середа, 21 травня 2008 15:21

ООН просить Україну продовжити вакцинацію дітей

Всесвітня організація охорони здоров"я й Дитячий фонд ООН стурбовані тим, що в Україні зупинили щеплення дітей проти кору й краснухи.

Про це говориться в повідомленні центру новин ООН.

ВООЗ і ЮНІСЕФ побоюються, що це може призвести до спалахів інфекційних захворювань у країні.

Організація нагадує, що в 2005-2006 Україна пережила важкі спалахи кору, коли було інфіковано більше 50 тисяч молодих людей - 80% всіх випадків кору в Європі.

ВООЗ і ЮНІСЕФ попереджають, що без проведення кампанії з імунізації в Україні знову почнуться спалаху інфекцій.

Тому вони закликали уряд підтвердити свої зобов"язання, прийняті у відповідності зі стратегією ВООЗ з ліквідації в Європі кору й краснухи до 2010 року.

У спільній заяві ВООЗ і ЮНІСЕФ зазначається, що рішення уряду України призупинити кампанію з вакцинації було викликано нещодавньою трагічною смертю 17- річного хлопця з Краматорська.

У той же час, спеціальна комісія Міністерства охорони здоров"я проводить розслідування цього випадку, і вже було заявлено, що попередні результати розслідування не підтверджують зв"язку між вакцинацією юнака і його смертю.

ВООЗ і ЮНІСЕФ висловили співчуття з приводу рішення про припинення кампанії й вилучення вакцини з обігу до одержання офіційних результатів розслідування.

Ці установи стверджують, що вакцина проти кори й краснухи, яка використовується в Україні, виготовлена відповідно до найвищих міжнародних стандартів одним з найбільших виробників вакцини проти кору й краснухи у світі - Serum Іnstіtute of Іndіa.

Вони нагадали, що вакцина використовується в Україні з 2002 року, нею було щеплено більше 1,3 мільйони людей.

Цією вакциною були імунізовані близько 34 мільйонів молодих людей у Європі й у країнах СНД.

Як повідомлялося, 12 травня в Краматорську Донецької області після щеплення помер учень 11 класу. Генпрокурор України порушив кримінальну справу за фактом смерті школяра. Президент Віктор Ющенко доручив СБУ перевірити механізм закупівлі вакцин проти кору й краснухи.

Розпорядженням міністра охорони здоров"я Василя Князевича вакцинацію проти кору в Україні було припинено до закінчення перевірки причин погіршення стану здоров"я дітей і одержання результатів клініко-епідеміологічних випробувань і сертифікації вакцини індійського виробництва, яка застосовувалася при вакцинації, повідомляє Новинар

Зараз ви читаєте новину «ООН просить Україну продовжити вакцинацію дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі