пʼятниця, 16 листопада 2007 10:21

ООН прийняла резолюцію про скасування страти

Організація Об"єднаних Націй прийняла резолюцію про мораторій на страту. Документ, внесений від імені майже 80 країн, який закликає світову спільноту припинити застосування "узаконеного вбивства", був ухвалений вчора Третім комітетом ООН.

Після підрахунку голосів виявилось, що за відмову від вищої міри покарання ратують тільки 99 країн - членів ООН, тобто трохи більше половини. Але не зважаючи на це голосів вистачило, щоб резолюція пройшла. Тридцять три члени ООН вважали за краще утриматися і 52 держави дали негативну відповідь. Більшість з них - мусульманські країни, що розвиваються. Один голос "проти" належить США, де до цих пір ухвалюються і приводяться в дію смертні вироки.

Документ закликає держави, що входять у Організацію Об"єднаних Націй, відмовитися від позбавлення життя як покарання, що суперечить основним принципам ООН, або принаймні скоротити список злочинів, які караються стратою Утро.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «ООН прийняла резолюцію про скасування страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі