пʼятниця, 13 квітня 2007 11:19

ООН попросила у жертв війни в Кувейті повернути $80 млн

Мільйони доларів, які було виплачено як компенсацію жертвам війни в Персидській затоці в 1990 році, намагається повернути ООН, повідомляє Fox News.

Компенсації виплачувалися тим, хто втратив близьких, був поранений або зазнав матеріальних збитків під час іракського вторгнення до Кувейту. В цілому комісія ООН з компенсацій отримала 2,7 мільйона вимог на загальну суму 350 мільярдів доларів, а виплатила 52 мільярди доларів. Гроші виплачувалися з доходів, отриманих від продажу іракській нафті.

Як тепер з"ясувалося, частину компенсацій постраждалі від війни в Затоці отримали незаконно. Результати проведеного аудиту свідчать про те, що ООН переплатила понад 80 мільйонів доларів. В деяких випадках одна сім"я могла кілька разів отримати компенсацію.

Зараз комісія з компесацій намагається повернути переплачені гроші. Листи з відповідним проханням отримали вже 113 британців, що постраждали під час війни в Затоці. В цілому, від них вимагають майже 400 тисяч доларів, які вони повинні виплатити протягом 30 днів. При цьому не уточнюється, які санкції будуть застосовувати до неплатників, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «ООН попросила у жертв війни в Кувейті повернути $80 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі