середа, 09 квітня 2008 13:31

ООН попереджає про загрозу голодних бунтів через зростання цін на продукти

Організація Об"єднаних Націй попередила про загрозу світовій безпеці у разі зростання цін на продовольство, повідомляє The Guardian з посиланням на заяву заступника генерального секретаря ООН по гуманітарних питаннях Джона Холмса. Голодні бунти можуть дестабілізувати економіку країн, що розвиваються.

За останній час бунти, пов"язані з браком продовольства і подорожчанням продуктів, пройшли в Єгипті, Ємені, Болівії, Мозамбіку, Сенегалі, Індонезії, Узбекистані і на Гаїті. Тільки у Камеруні в результаті безладів загинули 40 людей.

Холмс попередив, що світу найближчим часом доведеться зіткнутися з продовольчою кризою. Його підтримав президент Всесвітнього банку Роберт Зеллік, який відзначив, що за останні три роки ціни на основні продукти харчування виросли на 80 відсотків.

Нагадаємо, 8 квітня стало відомо, що економісти з інвестбанка Goldman Sachs вперше згадали в своєму звіті термін "агфляція", який означає різке зростання цін на аграрну продукцію. Індекс цін на продовольство, який розраховується банком, в 2007 році збільшився на 41 відсоток, в 2006 році - на 26 відсотків, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН попереджає про загрозу голодних бунтів через зростання цін на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі