середа, 28 травня 2008 13:14

ООН починає розслідування ізраїльських бомбардувань Гази

Рада з прав людини при ООН почала розслідування ізраїльських бомбардувань Сектора Газа, що довго відкладалося, пише британська The Guardian.

Представник ради, південноафриканський єпископ Десмонд Туту прибув в Газу, щоб розслідувати обставини артилерійського обстрілу міста Бейт Ханун в листопаді 2006 року.

Тоді при попаданні снарядів в будинок, загинули 18 членів багатодітної сім"ї Атамна, зокрема 14 жінок і дітей.

Рада з прав людини при ООН відкрила розслідування відразу після інциденту, проте ізраїльська влада відмовила його представникам у візі, мотивуючи це тим, що діяльність ради є такою, що політизується і направленою проти Ізраїлю.

Повідомляється, що на цей раз Десмонд Туту прибув в Сектор Газа через пропускний пункт в місті Рафах палестино-египетского кордону, прохід через який не вимагає дозволу з ізраїльського боку.

Туту зустрівся з главою гуманітарної місії ООН Кареном Абу Зайядом, лідером радикального ісламського руху ХАМАС Ісмаїлом Ханія, а також з родичами загиблих при обстрілі Бейт Хануна.

Нагадаємо, що відразу після обстрілу Ізраїль заявив, що метою обстрілу були пускові ракетні установки, з яких палестинських бойовиків обстрілюють ізраїльські міста ракетами "Касам".

Те, що снаряди потрапили в житловий будинок, де спали жінки і діти, було, за словами ізраїльських військових, викликано технічними неполадками артилерійського снаряду. Разом з тим відомо, що палестинські бойовики, часто запускають ракети з дворів житлових будинків, прикриваючись мирними жителями як живим щитом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН починає розслідування ізраїльських бомбардувань Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі