пʼятниця, 28 березня 2008 09:13

ООН оприлюднила "Десять тем, про які світ повинен знати більше"

ООН оприлюднила "Десять тем, про які світ повинен знати більше"

Департамент громадської інформації ООН оприлюднив у четвер новий список "Десять тем, про які світ повинен знати більше".

Традиційне щорічне складання таких списків має на меті привернути увагу держав-учасників до проблем, які на думку ООН представляють небезпеку для людства, проте з різних причин ступінь їх загрози недооцінюється.

Теми, що викликають заклопотаність ООН, в даному списку не збудовані ні в якому порядку - вважається, що вони однаково важливі для усвідомлення.

Цього року в "десятку" потрапили відразу три гарячі точки - Афганістан, Судан (провінція Дарфур) і Уганда.

Проблеми конфліктів відбиті ще в одному пункті - про солдатів-дівчаток. Мова йде про дівчат, яких насильно залучають до військових конфліктів і як учасників бойових дій, і як секс-рабинь.

У списку проблем, яким світові ЗМІ приділяють мало уваги, відразу дві небезпечні хвороби. Доповідь говорить про те, що малярія продовжує вбивати щорічно більше мільйона людей на всій планеті, а відносно пташиного грипу міститься попередження про небезпеку пандемії цього захворювання.

Ще одна проблема - 15 мільйонів людей, не захищених ніякими законами або державами. В основному, мова йде про людей, які знаходяться в зонах конфліктів, а також біженців і тимчасово переміщених осіб.

У "десятку" потрапили різкі кліматичні зміни, що призвели до того, що стихійні природні явища стають все частішими. Через це, наголошується в доповіді ООН, люди починають сприймати стихійні лиха як щось нормальне, буденне.

Крім того ООН вважає явно недооціненими два напрями діяльності своїх співробітників: роботу поліцейських ООН в миротворчих місіях і діяльність правозахисних структур Організації, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ООН оприлюднила "Десять тем, про які світ повинен знати більше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі