четвер, 10 березня 2022 21:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ООН назвала кількість загиблих внаслідок війни українців

ООН назвала кількість загиблих внаслідок війни українців
Стало відомо, скільки мирного населення загинуло через агресію РФ проти України. Фото - zn.ua

Стало відомо, скільки мирного населення загинуло в Україні через повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії.

Про кількість загиблих і поранених повідомили управління Верховного комісара ООН з прав людини у четвер, 10 березня.

За даними відомства, з часу нападу РФ на Україну 24 лютого 2022 загинули щонайменше 549 цивільних, ще 957 осіб отримали поранення. Смерть цивільного населення спричинили вибухи та обстріли.

"Причиною більшої частини випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування вибухових пристроїв із великою зоною поразки, у тому числі обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіа удари", – йдеться у зведенні.

В ООН зазначили, що реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з Волновахи, Маріуполя, Ізюма, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження. У "гарячих точках" зафіксовано сотні випадків загибелі чи поранення цивільних осіб. Вони підлягають подальшій верифікації та не включені до вищенаведеної статистики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін намагається відновити динаміку нападу російських військ, що застопорилася" – що пише про нас світова преса

За підтвердженими даними ООН, загинув 101 чоловік, 67 жінок, 9 хлопчиків та 6 дівчаток, тоді як стать 26 дітей та 340 дорослих поки не вдалося встановити. Серед 957 поранених - 14 дівчаток і 4 хлопчики, а також 34 дитини, стать яких поки не вдалося встановити.

Понад мільйон дітей були змушені покинути Україну та вирушити до сусідніх країн. Про це заявила виконавча директорка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Кетрін М. Рассел.

Україна перемагає російського ворога і цього не зупинити, заявив другий президент України Леонід Кучма.

"Українці! Рідні мої! Ми різного віку та статі, ми різної крові та віри, та усім нам сьогодні одне ім'я – Українці. І я гордий бути з вами одного імені. За все своє довге життя я ніколи не відчував стільки гордості, болю та гніву, як за ці дні. Хоча інколи здається, що і наша земля, і наші серця палають у вогні вже не 15-й день, а цілу вічність", - сказав Кучма.

Зараз ви читаєте новину «ООН назвала кількість загиблих внаслідок війни українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі