вівторок, 20 листопада 2007 09:54

ООН хоче відновити територію навколо ЧАЕС

Сьогодні, 20 листопада, Генеральна асамблея ООН має намір прийняти резолюцію, згідно з якою найближчі 10 років стануть десятиліттям відновлення і розвитку частин України, Білорусі і Росії, зачеплених катастрофою 1986 року.

У ООН планують провести масштабну програму відновлення території навколо Чорнобильської АЕС. У першу чергу, необхідно  змусити людей повірити в себе, вважають в ООН.

Керівник програми розвитку організації у Білорусі Джихан Султаноглу повідомила, що людей, які пережили наслідки катастрофи, не можна сприймати як жертв, тому що таке звернення призвело до фаталізму і апатії.

Трохи раніше, Віктор Ющенко під час свого робочого візиту до Ізраїлю говорив про можливості використання земель, які, на його думку, були віднесені до Чорнобильської зони за механічним принципом, і зараз можна було б розглядати можливість засівання десятків тисяч гектарів цієї землі технічними культурами, зокрема рапсом.

Нагадаємо, міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявляв про те, що незабаром відновляться роботи з будівництва "заморожених" чорнобильських об"єктів.

За матеріалами РБК.

Зараз ви читаєте новину «ООН хоче відновити територію навколо ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі