середа, 04 червня 2008 15:04

ООН через світовий голод замінила в меню саміту лобстерів на телятину

Учасники продовольчого саміту ООН намагаються спростити меню щоб уникнути звинувачень у лицемірстві: зібравшись 4 роки тому, вони говорили про проблеми з продовольством і збільшенням числа голодуючих під елітні вина і закуски, що викликало неприйняття у світової громадськості.

Шість років тому у розпорядженні The Times опинилося меню розкішного банкету з нагоди відкриття саміту Організації з продовольства і сільського господарства ООН у Римі. Оприлюднення списку блюд викликало скандал, пише InoРressa.ru.

Учасники саміту 2002 року поставили за мету скоротити до 2015 року кількість голодуючих у світі в два рази. Тоді саміт почався з пригощання його учасників лобстерами і фуа-гра з кращими винами.

З найбагатших країн світу тільки Італія, на території якої проводився захід, і Іспанія, яка тоді головувала в ЄС, направили на саміт глав держав або урядів. Великобританія делегувала Алуна Майкла, який тоді був міністром у справах сільського господарства.

В той же час з країн, що розвиваються, прибули десятки президентів, прем"єр-міністрів і навіть монархів.

Ймовірно, під враженням звинувачень в лицемірстві, які обрушилися на них шість років тому, світові лідери цього року затягнули пояси. Їм запропоновано скромніше меню з макаронних виробів, моцарелли, шпинату і солодкої кукурудзи.

"Буде неприємно, якщо лідери при обговоренні проблем голоду об"їдатимуться, - відзначив представник Організації з продовольства і сільського господарства. - На попередньому саміті в 2002 році ми не приділили достатньо уваги меню і піддалися - на наш погляд, несправедливо - звинуваченням у лицемірстві".

Нагадаємо, що 3 червня в Римі почався саміт, присвячений продовольчій кризі у світі. На цьому саміті Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав світових лідерів вжити термінових заходів задля приборкання зростання цін на продовольство.

Глава Організації Об"єднаних Націй підкреслив, що потрібні термінові спільні дії всіх країн, бо "немає нічого принизливішого, ніж голод", і представив 38-сторінкову доповідь про антикризові заходи, загальна вартість яких досягає 15 млрд доларів.

"Якщо належним чином не улагодити цю проблему, вона викличе цілий вал інших криз, що зачіпають економічне зростання, соціальний прогрес і навіть політичну безпеку в світі", - сказав генсек ООН.

Меню 2002 року

- Фуа-гра і тост з плодами ківі

- Лобстер під маринадом

- Гусяче філе з оливками

- Сезонні овочі

- Фруктовий компот з ваніллю

- Великий вибір вин

Меню 2008 року

- Волован з солодкою кукурудзою і моцареллою

- Макарони з соусом з гарбуза і креветок

- Рулетики з телятини з томатами "черрі" і базиліком

- Фруктовий салат з ванільним морозивом

- Вино Orvieto Classico Poggio Calvelli 2005 року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «ООН через світовий голод замінила в меню саміту лобстерів на телятину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі