понеділок, 19 березня 2007 08:40

Онучка Хрущова: США поставили на Тимошенко завдяки Путіну

Після візиту до Сполучених Штатів Америки головним емісаром України на Заході буде лідерка БЮТ Юлія Тимошенко, а не президент Віктор Ющенко.

Таку думку висловила онучка керівника СРСР Ніна Хрущова у статті в The International Herald Tribune, пише "День".

За її словами, "до недавнього часу США покладалися на українського президента Віктора Ющенка як на керівника, здатного захистити незалежність України. Проте серія катастрофічних за наслідками рішень, прийнятих Ющенком за останній рік, — головне з яких полягало в призначенні на посаду прем"єра Віктора Януковича, над яким він отримав перемогу в ході "оранжевої революції", а не Тимошенко, — підірвало віру Вашингтона в цю людину, а також бажання надавати йому підтримку".

"Зараз у Вашингтоні на Ющенка дивляться як на м"якотілого і нецілеспрямованого політика. Такі якості президента не вселяють особливої довіри, особливо коли на нього покладаються надії на захист інтересів Заходу проти Путіна", — вважає Хрущова.

За її словами, після зустрічі з віце-президентом США Діком Чейні і держсекретарем Кондолізою Райс Тимошенко відвезла з Вашингтона очевидну американську підтримку свого бачення майбутнього України і ролі цієї країни в забезпеченні європейської політичної і енергетичної безпеки.

"Дякувати за успіх свого візиту Тимошенко повинна Путіну. Різка промова російського президента про роль Америки в світі, з якою він виступив минулого місяця в Мюнхені, а також погрози високопоставлених російських генералів на адресу Польщі і Чехії, які виражають готовність надати свою територію для розміщення американської системи ПРО, змінили тон американських дебатів щодо Путіна, зробивши його відверто негативним", — упевнена експерт.

"Америка і Європа розділяють рішучість Тимошенко забезпечити незалежність України, особливо зараз, коли вони намагаються диверсифікувати джерела постачань енергоресурсів, знизивши в них частку Росії", — вважає Хрущова.

Онука Микити Хрущова Ніна викладає в Новій школі Нью-Йорка питання міжнародних відносин, пише Оглядач.


Зараз ви читаєте новину «Онучка Хрущова: США поставили на Тимошенко завдяки Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі