понеділок, 28 липня 2008 14:44

Ольмерт виключив визначення статусу Єрусалиму до кінця року

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт заявив, що до кінця 2008 року ізраїльтяни і палестинці не зможуть домовитися про статус Єрусалиму. Як повідомляє AFP, з такою заявою Ольмерт виступив в понеділок на засіданні парламентського комітету у закордонних справах і обороні.

Ізраїльський прем"єр виразив надію на досягнення домовленості з палестинцями по ряду ключових питань, зокрема про повернення біженців і визначення кордоныв, але всеосяжну угоду по Єрусалиму він унеможливив.

За словами Ольмерта, які цитує газета Haaretz, ізраїльтяни повинні зрозуміти, що їх співіснування в Єрусалимі з 270 тисячами арабів неодмінно обернеться новими терористичними актами з використанням "бульдозерів, тракторів і автомобілів". Тим самим прем"єр нагадав співвітчизникам, що в липні палестинці двічі використовували бульдозери для нападів на пасажирський автотранспорт євреїв.

Східна частина Єрусалиму, в якій розташовані іудейські, християнські і мусульманські святині, переважно населена арабами. Ізраїль захопив її в ході шестиденної війни 1967 року, і після цього Єрусалим був проголошений єдиною і неподільною столицею Ізраїлю, але міжнародне співтовариство суверенітет Ізраїлю над Східним Єрусалимом не визнало. З тих пір і палестинці, і ізраїльтяни офіційно вважали Єрусалим своєю столицею.

Зараз ви читаєте новину «Ольмерт виключив визначення статусу Єрусалиму до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі