середа, 21 листопада 2007 11:40

Ольмерт схвалив постачання російської бронетехніки палестинцям

 Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт схвалив постачання 25 російських бронетранспортерів службам безпеки Палестинської автономії на Західному березі.

Прем"єр-міністр пішов на такий крок напередодні мирних переговорів з лідером палестинської автономії Махмудом Аббасом. Крім бронетранспортерів, Ольмерт схвалив також покупку тисячі гвинтівок і двох мільйонів патронів. Точна дата постачання боєприпасів у Палестинську автономію поки що не повідомляється.

Багато ізраїльських чиновників виступили з критикою рішення Ехуда Ольмерта. На їх думку, рано чи пізно бронетранспортери потраплять до рук ХАМАСа. Проте джерела з оточення прем"єр-міністра відкинули ці звинувачення, заявивши, що постачання зброї палестинцям не представляють стратегічної загрози Ізраїлю.

На початку 2005 року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про можливі постаки у  Палестинську автономію двох військово-транспортних вертольотів Мі-17 і 50 бронетранспортерів. У середині лютого 2006 року джерело, що має відношення до переговорів, повідомило, що вони припинені. Він відзначив, що це питання вирішуватиметься залежно від відносин Палестинської автономії з Ізраїлем.

Ольмерт дозволив поставку лише половини цієї партії і лише для використання у місті Наблус. Проте, якщо ситуація стабілізується й у інших палестинських містах, частину бронетехніки, що залишилася, також передадуть службам безпеки автономії, пише Ha"aretz.

Зараз ви читаєте новину «Ольмерт схвалив постачання російської бронетехніки палестинцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі