середа, 14 січня 2009 14:15

Олівер Стоун зіграв у футбол і спробував коки (ФОТО)

Знаменитий американський режисер Олівер Стоун зіграв у футбол з президентом Болівії Ево Моралесом і спробував листя коки, повідомляють мексиканські ЗМІ.

Режисер приїхав в болівійську столицю, щоб узяти інтерв"ю у Моралеса для свого нового документального фільму про президента Венесуели Уго Чавеса.

Моралес запропонував Стоуну спробувати на смак листя коки і передав йому декілька листочків.

Політичну діяльність Моралес почав як лідер профспілки "кокалерос" - дрібних виробників коки, яку в Болівії просто жують, а в США використовують у виробництві кока-коли.

Президент Болівії - індіанець аймара, чиї предки колись жили в імперії стародавніх інків, є переконаним прихильником відродження "традиційної культури коки". Жування листя коки в умовах високогір"я так само бадьорить, як чашка кави середньої міцності на рівнині.

Раніше Стоун побував у Венесуелі і в інтерв"ю з Чавесом поставив йому більше 100 питань.

Знаменитий режисер планує випустити в прокат картину про венесуельського лідера вже в середині 2009 року.

"Фільм не тільки про Чавеса, але і про південноамериканську революцію", - охарактеризував свій проект автор стрічки.

В рамках роботи над документальним фільмом, присвяченому президентові Венесуели, Стоун планує також узяти інтерв"ю у лідерів Аргентини Кристини Кіршнер та Парагвая Фернандо Луго.

Знаменитий американець не вперше знімає картини, головними героями яких стають світові лідери. Він автор фільмів про Фіделя Кастро, Ясіра Арафата і Джорджа Буша-молодшого.

У творчому активі Стоуна - світове визнання, безліч кінопремій, серед яких три "Оскари", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Олівер Стоун зіграв у футбол і спробував коки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі