Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 12:33

Окуляри роблять дітей розумнішими

Окуляри роблять дітей розумнішими
На думку дітей від 6 до 10 років їхні однолітки, що носять окуляри, виглядають більш розумними й чесними, ніж вони самі. А стандартні стереотипи про привабливість і погану фізичну форму не знайшли підтвердження при опитуванні, проведеному вченими з Університету Огайо (США).

80 дітей, 30 з яких носять окуляри, відповіли на 6 питань, що додаються до кожної пари фотографій: з ким би ви стали гратися, хто виглядає розумніше, більш чесним та симпатичним, і хто краще грається в спортивні ігри.

Дві третини опитаних визнали, що "очкарики" розумніші й 57% - що вони ще й більш чесні. За іншими показниками достовірних розходжень виявити не вдалося, що спростовує багаторічні стереотипи. До речі, зовсім недавно австралійські вчені довели, що очкарики зовсім не замкнуті, а, навпаки, цілком відкриті.

Серед інших цікавих, хоча, можливо, також не настільки несподіваних спостережень - прагнення гратися з дитиною тієї ж статі, якщо вибрати пропонується між хлопчиком і дівчинкою, і визнання протилежної статі більш соромливою.

Як вважають автори роботи, опублікованої в Journal of Ophthalmіc and Physіologіcal Optіcs, їхнє дослідження допоможе аргументувати маленьким пацієнтам призначення окулярів. Адже поголовне застосування контактних лінз може призвести до розвитку численних ускладнень, особливо в настільки юному віці, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Окуляри роблять дітей розумнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути