пʼятниця, 30 травня 2008 09:44

Оксфордський університет шукає спонсорів

Один із провідних університетів Великої Британії розпочинає найбільшу за масштабами європейських університетів кампанію зі збору коштів.

Керівництво Оксфордського університету заявляє, що гроші потрібні для підтримки авторитету навчального закладу в умовах росту конкуренції. Крім того, університет стверджує, що більше не може розраховувати на безумовну підтримку уряду.

Оксфорд, якому 800 років, є найстаршим, але аж ніяк не найбагатшим університетом у світі. Він сильно відстає від своїх американських конкурентів, таких як, наприклад, Гарвард. Є також побоювання, що він може втратити провідні позиції й в академічній сфері.

"Ми є університетом світового класу, - заявив канцлер Оксфорда, колишній губернатор Гонконгу Кріс Паттен. - Ми хочемо зберегти цей статус і бути кращими у світі".

Керівництво стверджує, що університету потрібно 1,25 мільярда фунтів (майже 2,5 мільярди доларів), щоб бути на одному рівні зі своїми конкурентами.

Крім того, він хоче як і раніше залучати у свої ряди обдарованих студентів із усього світу, незалежно від їхнього матеріального становища.

Керівництво Оксфорда сподівається, що додаткові гроші дадуть можливість зберегти унікальну систему викладачів, що забезпечують майже індивідуальне навчання, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Оксфордський університет шукає спонсорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі