середа, 23 квітня 2008 12:18

Окруашвілі отримав політичний притулок у Франції

Власті Франції надали політичний притулок колишньому міністрові оборони Грузії, опозиціонерові Іраклієві Окруашвілі. Про це, як повідомляє ІА "Новості-Грузия", заявили в прес-центрі його партії "Рух за єдину Грузію". Офіційних підтверджень цієї інформації поки немає.

Адвокат Окруашвілі Ач Беселія, яку цитує РІА Новини, заявила, що вирішення про надання притулку її клієнтові було прийнято органами МВС Франції. За її словами, в судових інстанціях це питання не розглядалося.

Нагадаємо, що Іраклій Окруашвілі, що покинув пост міністра оборони осінню 2006 року, у вересні 2007 року оголосив про перехід в опозицію і виступив з різкою критикою в адресу властей. Зокрема, він звинуватив президента Грузії Михайла Саакашвілі в підготовці вбивства підприємця Бадрі Патаркацишвілі.

Через декілька днів колишній міністр був арештований: силові структури звинуватили його в цілому ряду корупційних злочинів, зокрема у відмиванні грошей і здирстві. Сам Окруашвілі заявив, що власті таким чином намагаються звести з ним рахунки.

За два тижні після арешту суд дозволив колишньому міністрові вийти під заставу. На початку листопада він несподівано покинув Грузію. Соратники Окруашвілі заявили, що представники силових структур вивезли його його з країни, щоб він не зміг взяти участь в мітингах опозиції в Тбілісі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Окруашвілі отримав політичний притулок у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі