четвер, 27 квітня 2023 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вербують засуджених за тероризм

Окупанти вербують засуджених за тероризм
Окупанти вербують осіб із судимістю. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти залучають до бойових дій осіб із судимістю, або тих стосовно яких відкрито кримінальні справи,

Беруть навіть засуджених за тероризм, пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркомани та алкоголіки будують укріплення у Криму: подробиці від Генштабу

"За наявною інформацією, в одному із польових таборів, розгорнутих противником на тимчасово захопленій території Старобільського району Луганської області, здійснюється підготовка близько 500 таких загарбників", – йдеться у повідомленні.

Замість ув'язнення засудженим пропонують укласти контракт на військову службу з участю у бойових діях в Україні терміном на пів року.

На тимчасово захоплених Росією територіях Луганщини місцевих жителів шантажують прискоренням відмови від громадянства України. Там нашвидкоруч ухвалили закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури. Його вже введено в дію.

У п'ятьох тимчасово захоплених населених пунктах Луганщини російські окупанти залучають на військові навчання все чоловіче населення. Про початок таких тренувань загарбники оголосили у Старобільську, Щасті, Новому Айдарі, Новопскові та Нижньотеплому.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вербують засуджених за тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі