середа, 04 вересня 2013 13:09

"Охматдит" запрошує волонтерів для допомоги дітям у навчальному процесі

"Охматдит" запрошує волонтерів для допомоги дітям у навчальному процесі
Фото: vybor.ua

Асоціація паліативної та хоспісної допомоги об'єднує до 30 волонтерів, які намагаються привнести радість туди, де в основному панує смуток. Так виникла "Школа в лікарні" – проект з навчання дітей, які знаходяться в "ОХМАТДИТі".

З 1 вересня 2013 р. навчання відбуватиметься для декількох дітей з віділення токсикології, а з 1 жовтня – і для тих, які перебувають у відділеннях СНІДу, гнойної хірургії, онкогематології. Використовуватимуться сучасні комп'ютери, які, у поєднанні з роботою добровольців, стануть якісним інструментом соціалізації та активізації маленьких пацієнтів.

Досі матеріальна база для навчання дітей складалася з книжок, пазлів, конструкторів, наборів для творчості, але, дякуючи плідній співпраці з рядом організацій, які не залишаються осторонь соціальних проблем, вихователі та соціальні працівники вже можуть розширити діапазон навчальних, психологічних методів роботи. Представництва в Україні компаній Intel, Asus, Kingston, Western Digital та компанія Зона51 надали цілий ряд обладнання (ноутбуки, навчальні нетбуки, призначені для навчання дітей Classmate, маршрутизатори та ін.), яке буде використане для зайнять з пацієнтами лікарні "ОХМАДИТ".

Звичайно, використання комп'ютерних тестів, ігор, навчальних програм урізноманітнить вибір методів для заняття з дітьми. У липні-серпні 2013 року було проведено дослідження навчальних потреб дітей. Виявилося, що приблизно половина з них охоче займатиметься за дистанційною формою навчання з використанням навчальних нетбуків Classmate. Найбільш популярні серед дітей предмети – математика, англійська мова, історія.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до волонтерства в центральній дитячій лікарні України, а також в інших закладах, з якими тісно співпрацює Асоціація паліативної та хоспісної допомоги та присвятити трохи свого часу дійсно корисній і важливій справі.

Зараз ви читаєте новину «"Охматдит" запрошує волонтерів для допомоги дітям у навчальному процесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі