субота, 14 квітня 2007 12:29

Огризко: модернізація Чорноморського флоту загрожує безпеці України

- Модернізація флоту не передбачена жодною статтею жодного підписаного договору, - таку заяву зробив в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко.- Чи є це загрозою для України? Звичайно.

- Російські колеги нам говорять: це неправильно, ми взагалі не повинні просити дозволу на це переоснащення, достатньо лише повідомляти про те, що воно відбулося. - сказав Огризко. - Природно, ми з таким підходом не погоджуємося, оскільки він означає, що неконтрольований може зростати бойова потужність флоту. А це може стати серйозною загрозою для безпеки України.

За його словами, з цього виходить, що "можлива заміна озброєння тільки по горизонталі".

Також замміністра привів гіпотетичну ситуацію, в якій при розгортанні бойових дії, участь в яких приймає РФ. Потенційна сторона конфлікту може вирішити, що база ЧФ в Севастополі представляє для неї загрозу і завдати по ній ракетного удару.

- Якщо у розпорядженні ЧФ Росії, який базується в Криму, буде могутня військова техніка і озброєння, то такий прогноз більш ніж вірогідний. Якщо ж йдеться про збалансоване озброєння флоту, тобто таке, яке не перевищує певних розумних меж, тоді ситуація для нашої країни зовсім інша. У цій позиції ми, зокрема, базуємося на угодах, де чорним по білому написано, що не повинні відбуватися переозброєння у бік збільшення потужності флоту, - підкреслив Огризко, передає From-UA.

Зараз ви читаєте новину «Огризко: модернізація Чорноморського флоту загрожує безпеці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі