середа, 21 травня 2008 13:01

Оголошено остаточні результати виборів у Сербії: перемогла команда Тадіча

Офіційні результати позачергових парламентських виборів, які відбулися в Сербії 11 травня, оприлюднила в ніч проти середи після свого чергового засідання Республіканська виборча комісія (РВК) країни.

Спочатку планувалося, що РВК оголосить підсумки виборів не пізніше 15 травня, проте цю дату довелося перенести на пізніший термін у зв"язку з необхідністю через грубі порушення провести переголосування на трьох виборчих ділянках у різних частинах країни. Воно було проведено минулої неділі.

У результаті РВК підтвердила перемогу на парламентських виборах коаліції "За європейську Сербію - Борис Тадіч" з результатом 38,4% голосів, що відповідає 102 депутатським мандатам.

До Скупщини також пройшли Сербська радикальна партія - 29,45% (78 мандатів), блок "Демократична партія Сербії - Нова Сербія" - 11,61% (30 мандатів), блок "Соціалістична партія Сербії - Партія пенсіонерів - Єдина Сербія" - 7,58% (20 мандатів), Ліберально-демократична партія - 5,24% (13 мандатів), а також партії меншин Коаліція угорців - 1,81% (чотири мандати), "Боснійський список за європейський Санджак" - 0,92% (два мандати), Коаліція албанців Прешевської долини - 0,41% (один мандат).

Всі інші 14 партій та коаліцій за підсумками позачергових парламентських виборів депутатських крісел не отримали. Явка на виборах склала 61,35% або приблизно 4,14 мільйонів виборців.

Тепер спікер попереднього скликання парламенту Олівер Дуліч винен в 30-денний термін - до 19 червня - провести перше засідання нового скликання Скупщини. Ще 90 днів з моменту цього засідання відводиться депутатам для того, щоб сформувати кабінет міністрів країни, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Оголошено остаточні результати виборів у Сербії: перемогла команда Тадіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі