четвер, 06 листопада 2008 15:19

Оголошений лауреат престижної літературної премії "Медічі-2008"

Лауреатом престижної літературної премії "Медічі-2008" оголошений 54-річний Жан-Марі Бла де Роблес за кращий роман французькою мовою під назвою "Там, де тигри у себе вдома". Над твором автор працював більше 10 років. У нім розказана захоплююча історія єзуїта Атаназа Кіршера, який жив в ХVII столітті.

Бла де Роблес, за професією фахівець з підводної археології, написав декілька романів, в 1982 році за збірку новел отримав премію Французької академії.

Премії "Медічі" за кращий іноземний роман удостоєний 53-річний швейцарець Ален Клод Сульцер, який пише німецькою мовою, за роман "Прекрасний хлопець".

Премія вручається за кращі французькі та іноземні романи при підведенні підсумків "літературного сезону", як правило в листопаді, разом з такими літературними преміями, як Гонкурівська і премія "Феміна". Премія братів Гонкур вважається найпрестижнішою в літературних і видавничих колах, друга присуджується виключно письменницям.

У Франції налічується близько 3 тисяч літературних премій, головними, проте, вважаються лише шість. До вже трьох названих слід додати ще три: премію Французької академії, премію "Ренодо" і "Ентералье", передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Оголошений лауреат престижної літературної премії "Медічі-2008"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі