пʼятниця, 13 квітня 2007 19:24

Оголених іранських жінок на пляжах захищатимуть дзеркала

Іранська газета "Фарханг-і-Ашті" повідомляє про новий національний проект, метою якого є вирішення головної проблеми курортного відпочинку представниць прекрасної статі в Ісламській республіці: загоряти і купатися, не побоюючись нескромних поглядів чужих чоловіків.

Як повідомив цьому виданню один з чиновників адміністрації курортного району Мазандаран Аббас Неджад, на допомогу нормам мусульманської моралі прийдуть сучасні технології.

Пляжі для жінок на південному узбережжі Каспійського моря планується обнести новими огорожами зі скловолокна, які будуть односторонніми дзеркалами, – подібні тим, якими на Заході обладнують кабінети слідчих. Тобто, пані, які загоряють, зможуть бачити що відбувається за межами їх території, але ззовні "огорожа безпеки" буде непроникна.

Проте існує ще одна загроза: жінок можуть – ненавмисно або зловмисно – побачити з кораблів і човнів, що курсують недалеко від пляжу. З безлічі проектів, покликаних вирішити цю проблему, був вибраний найефективніший і найвитонченіший. На відстані 60-70 метрів від берега встановлять каркаси, з яких постійно стікатиме вода. Таким чином те, що відбувається на пляжі, буде приховано своєрідними "водопадами".

Як відзначає "Фарханг-і-Ашті", нововведення дозволять, нарешті, розслабитися іранським жінкам, що заплатили чималі гроші за відпочинок на курорті. Багато хто з них буде щасливий позагоряти в купальнику або навіть в бікіні, якщо отримають гарантії того, що за ними ніхто не підглядає. Важлива і та обставина, що чоловіки цих щасливих пані також будуть упевнені: ніхто їх дружин не побачить у негліжі.

Влада Мазандарана планує обладнати жіночі пляжі захисними конструкціями до 5 червня, коли на Каспії починається літній туристичний сезон, повідомляє Reuters.

Протягом цього сезону належить з"ясувати, наскільки надійний захист. Адже збій у роботі "покриву з бризок" може призвести до того, що постояльці місцевих готелів зажадають чималі компенсації за понесену "моральну шкоду", повідомляє Newsru Israel.
Зараз ви читаєте новину «Оголених іранських жінок на пляжах захищатимуть дзеркала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі