четвер, 19 червня 2008 07:34

Оголена Тимошенко в мармурі (ФОТО)

Луганський скульптор Микола Шматько представив журналістам свій новий твір – мармурову скульптуру "Українська Аврора", присвячену Юлії Тимошенко.

Обличчя творіння мало нагадує оригінал, тому "король мармуру" про всяк випадок забезпечив "Аврору" знаменитою косою "бубликом" і ініціалами "Ю. Т." на застібці "перлового" намиста.

"Я назвав цю скульптуру "Українська Аврора" – вона поєднує в собі боротьбу, силу і красу, – пояснює скульптор. – Мені здається, що кожен митець – поет, скульптор, письменник, – вони намагаються відобразити свій час і героїв, які втілюють в життя свої наміри. Я вирішив, що я піду по двох напрямах: вкажу, що Юлія Тимошенко – непроста персона, вона втілює боротьбу, і водночас наголошую, що вона і є Україна, справжня Україна, українська жінка.

На запитання, чи відповідає фізична статура прем`єр-міністра вирубаному в мармурі, Микола Шматько відповів, що художник має тут право імпровізувати, адже з часом витвір мистецтва набуває самодостатнього значення, і нікого вже не цікавитиме анатомічна статура прототипу.

Свою нову роботу скульптор оцінює в 500 000 доларів США. Микола Шматько вважає, що Юлії Володимирівні варто було б викупити скульптуру і виставити її в одному з кращих музеїв України, повідомляє Обком.

Зараз ви читаєте новину «Оголена Тимошенко в мармурі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі