четвер, 12 лютого 2009 16:41

Офіс ФБР евакуювали через листи з білим порошком

Офіс ФБР евакуювали через листи з білим порошком
Штаб-квартира ФБР в Ель-Пасо, штат Техас, була евакуйована через отриманий через пошту підозрілий порошок. Два співробітника ФБР вступили в контакт з білим порошком, який містився у конверті з листом, адресованим колишньому губернатору Массачусетса Мітт Ромні.

Як повідомила представник ФБР Андреа Сіммонс (Andrea Simmons), згідно з результатами первинного аналізу, порошок не являв небезпеки, однак будуть проведені більш ретельні дослідження. У будівлі, де в середу стався інцидент, працюють близько 200 службовців ФБР і майже сто співробітників федерального Управління по боротьбі з наркотиками, всіх їх відправили по домівках.

Сіммонс пояснила, що адреса ФБР в Ель-Пасо була зазначена на адресованому Ромні листі в якості зворотного. Очевидно, пошта не змогла доставити конверт за призначенням, і так він потрапив в офіс Бюро. Представник ФБР не виключає, що інцидент може бути пов"язаний з аналогічними розсилками білого порошку. Наприклад, подібні послання в грудні отримали офіси багатьох американських губернаторів.

Надісланий поштою білий порошок розглядається в США як можливе джерело небезпеки після подій 2001 року. Тоді в результаті розсилки спор сибірської виразки загинули п"ятеро людей. З тих пір білий порошок, як правило нешкідливий, став улюбленим знаряддям "поштових терористів". Приміром, у понеділок був арештований житель Іллінойса, якого звинуватили у розсилці порошку і патронів від дробовику представникам влади, повідомило агентство Associated Press
Зараз ви читаєте новину «Офіс ФБР евакуювали через листи з білим порошком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі