середа, 03 листопада 2010 10:50

Односельчани Черномирдіна переживають через смерть свого мецената

Односельчани Черномирдіна переживають через смерть свого мецената

Жителі оренбурзького села Чорний острог - батьківщини Віктора Черномирдіна - співчувають у зв'язку з його смертю, за участі політика в селі були побудовані дитячий садок, клуб і зведений храм.

Спецпредставник президента РФ з питань економічного співробітництва з країнами СНД, колишній глава уряду РФ, екс-посол Росії в Україні Віктор Черномирдін помер в ніч на середу на 73 році життя після тривалої хвороби.

"Це велика втрата для жителів села і для всієї Росії", - заявив РІА "Новости" по телефону глава адміністрації муніципального утворення сільської ради Чорного острогу Зуфар Габзалілов.

"Останній раз Віктор Степанович був в Чорному острозі кілька тижнів тому. Як завжди, він цікавився повсякденним життям села", - розповів голова адміністрації.

За його словами, за участі Черномирдіна в Чорному острозі були зведені прибудови до школи і лікарні, побудовані дитячий садок і клуб, був введений в експлуатацію молочний комплекс на 2,3 тисяч корів.

"При безпосередній участі Черномирдіна в Чорному острозі в 1996 році був побудований новий храм Іоанна Богослова", - додав Габзалілов.

Президент України Віктор Янукович також висловив співчуття у зв'язку зі смертю Черномирдіна.

"Віктор Федорович (Янукович) висловив співчуття рідним і близьким Віктора Степановича Черномирдіна", - повідомили у прес-службі глави української держави.

Як повідомляє телеканал "Росія 24" Черномирдін буде похований на Новодівечому кладовищі в Москві поряд зі своєю дружиною.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Односельчани Черномирдіна переживають через смерть свого мецената». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі