четвер, 04 листопада 2010 10:03

Одна з найбільших голлівудських кіностудій почала процес банкрутства

Одна з найбільших голлівудських кіностудій почала процес банкрутства

Голлівудська кіностудія Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), яка є правовласником на такі фільми, як "Віднесені вітром" і серія картин про Джеймса Бонда, почала процес банкрутства після невдалих спроб реструктуризації своїх боргів, які досягають 4 мільярдів доларів, повідомляє агентство Рейтер.

Очікується, що завдяки процесу банкрутства, що захищає компанію від вимог кредиторів, відбудеться злиття MGM з іншою кіностудією Spyglass Entertainment, топ-менеджери якої візьмуть на себе керування студією, що терпить лихо, і вирішення проблем з її боргами.

Як зазначає агентство, керівництво MGM почало процедуру банкрутства після підписання договору з одним з найбільших утримувачів боргових зобов'язань компанії Карлом Іканом, який раніше був прихильником злиття MGM з іншою компанією - Lions Gate Entertainment.

Кіностудія MGM була заснована в 1924 році. Незважаючи на величезні борги студії, інвестування в неї є дуже привабливим, оскільки їй належать права на кінотеку з 4,1 тисяч голлівудських фільмів.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Одна з найбільших голлівудських кіностудій почала процес банкрутства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі